۱۳۸۷ بهمن ۱۸, جمعه

تورم تک رقمی (30/07/85 - ایسنا)


وي با بيان اين‌كه تضمين امنيت و استقلال ما در گرو برپايي عدالت است، اظهار اشت: عدالت دل‌ها را به هم نزديك مي‌كند و باعث ايجاد پايبندي به اصول و ارزش‌ها مي‌شود. در حال حاضر ماموريت نظام اسلامي برپايي عدالت است.

احمدي‌نژاد گفت: بخشي از برپايي عدالت شامل برخورد بامفاسد اقتصادي است. من در اين‌جا لازم مي‌دانم كه يك نمونه از رانت‌خواري و سوءاستفاده‌ي عده‌اي از افراد را بيان كنم؛ يك عده‌اي آمده بودند و به نام تاسيس يك موسسه‌ي فرهنگي از دولت پولي نزديك به 500 ميليارد تومان گرفته و يك مكاني را خريده وروي آن اسم يك موسسه‌ي فرهنگي را گذاشته بودند، ولي همين افراد وقتي متوجه شدند كه ممكن است دولت عوض شود و دولت جديدي سر كار بيايد، اين موسسه‌ي فرهنگي را به نام خود كردند. اين‌ها ادعا مي‌كردند كه با اين پول مي‌خواهند كار فرهنگي بكنند؛ در صورتي كه كار آن‌ها ضدفرهنگي بود و هيچ ربطي به فرهنگ نداشت. آن‌ها از پول بيت‌المال سوءاستفاده كردند. آنها با پول خود ايمان‌كشي كردند.

رييس‌جمهور گفت: دولت مصمم است كه پول‌هايي كه اين‌گونه از بيت‌المال خارج شده و عده‌اي از آن سوء استفاده مي‌كنند را هرچه زودتر به مردم و به خزانه برگرداند. در حال حاضر عده‌اي در اين راستا سر و صدا مي‌كنند، داد و بيداد مي‌كنند ولي دولت در برابر اين سر و صداها تسليم نمي‌شود. در حال حاضر خواست تك تك شما برپايي عدالت و مبارزه با اين رانت‌خواران است.

احمدي‌نژاد تاكيد كرد: دولت حاضر نيست كه رضايت خداوند را به رضايت چند نفر سيري‌ناپذير بفروشد.

رييس‌جمهور گفت: مطمئنا شما علما نيز راضي نيستيد كه اين‌گونه اين افراد از بيت‌المال استفاده كنند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين‌كه " اين حكومت بالاخره به نام علماست و خود علما در تاسيس اين حكومت نقش مهمي داشته‌اند" گفت: در حال حاضر علماي ما تحت فشار هستند و در حالي كه علما تحت فشار هستند، عده‌اي مي‌روند و فساد مي‌كنند و اين فسادشان به نام علما نوشته مي‌شود.

رييس‌جمهور گفت: سعي داريم و تلاش مي‌كنيم كه با اين افراد برخورد كنيم و قرار شده كه يكي يكي اين رانت‌خواري‌ها و فسادها اعلام شود.

وي گفت: دولت پافشاري مي‌كند كه اين پول به بيت‌المال برگردد.

رييس‌جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت عزت اسلام و ايران اسلامي اظهار داشت: ما بايد در صحنه‌ي جهاني به دنبال عزت باشيم و سعي كنيم ايران را به آن مرتبه‌اي كه شايسته است، برسانيم.

احمدي‌نژاد گفت: ما بايد در صحنه‌ي جهاني از حقوق ملت ايران با تدبير، هوشمندي و شجاعت و درايت پاسداري كنيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود به اهميت آباداني كشور اشاره كرد و گفت: در حال حاضر عزم دولت بر ساختن ايران اسلامي است. مي‌خواهم در ميان علما آماري را خدمت شما عرض كنم؛ در سال‌هاي گذشته در شش ماه اول سال حداكثر بودجه‌ي عمراني كه جذب مي‌شد 25 الي 30 درصد بوده ولي به لطف خداوند امسال نزديك به 67 درصد از بودجه‌ي عمراني جذب شده و ما حداقل 20 درصد بدهكاريم. يعني گفته‌ايم كه كار را انجام دهند بعدا بودجه‌اش داده مي‌شود و ما پيش‌بيني كرده‌ايم كه تا پايان آذرماه صد در صد بودجه‌ي عمراني جذب شود.

رييس‌جمهور گفت: امروز دولت در مورد بودجه‌ي متمم جلسات و بحث‌هايي داشت.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: يكي از وظايف اصلي دولت، دفاع از صيانت فرهنگ اسلامي است. البته كار اصلي فرهنگ و دفاع از فرهنگ اسلامي بر عهده‌ي شما علماست و شماييد كه بايد فرهنگ اصيل اسلامي را به مردم معرفي كنيد.

رييس‌جمهور گفت: در فضاي عمومي كشور دولت بايد از فرهنگ، اعتقادات و باورهاي مردم صيانت كند و دولت در اين ارتباط مصمم است. معتقديم كه فضاي عمومي كشور بايد به سمت فضاي مذهبي و ديني حركت كند.

وي گفت: معتقديم كه اسلام دين كاملي است و بايد جواب تمام پرسش‌ها را در اسلام و دين اسلام دنبال كرد و در اداره‌ي كشور نيز از فرهنگ اصيل اسلامي استفاده كنيم.

رييس‌جمهور گفت: درصدديم كه بانكداري‌مان را به بانكداري اسلامي تبديل كنيم و انشاءالله در آينده شاهد تحقق اين امر خواهيم بود.

احمدي‌نژاد ادامه داد: البته در اين راستا مقاومت‌هايي وجود دارد و عده‌اي در اين ارتباط تحليل‌هايي ارايه مي‌دهند كه چندان درست نيست. ببيند! ما سود بانكي را پايين آورديم و معتقديم كاهش سود بانكي باعث كاهش تورم مي‌شود، ولي عده‌اي مي‌گويند كاهش سود بانكي، ضد توليد است و نبايد سود بانكي را اين‌چنين پايين آورد. آن‌ها مي‌گويند كاهش سود بانكي باعث مي‌شود كه تورم بالا برود؛ در صورتي كه ما اين تحليل را قبول نداريم.

رييس‌جمهور گفت: يكي ديگر از تصميمات دولت، اصلاح ساختار اداري است.

وي با بيان اين‌كه عدالت بايد در عرصه‌ي عمومي جامعه تبديل به يك فرهنگ شود، گفت: براي اجراي عدالت و تحقق آن احتياج به بازرسي داريم و بايد مردم را در اين ارتباط آگاه كنيم. بايد سيستم اداري خود را اصلاح كنيم و به وسيله‌ي امر به معروف و نهي از منكر مي‌توان امر نظارت را گسترش داد و سيستم اداري را اصلاح كرد.

رييس‌جمهور كه در گردهمايي ائمه جماعات استان تهران سخن مي‌گفت، از علما خواست كه ايرادات خود از دولت را بيان كنند و گفت: شما هرجا مي‌بينيد كه خطايي صورت گرفته، آن خطا را به ما اعلام كنيد و بگوييد فلان جا خطا صورت گرفته است. ما ناراحت و نگران نمي‌شويم. ما استقبال مي‌كنيم كه يك روحاني عالي‌قدر بيايد نامه بنويسد و بگويد فلان جا تخلف صورت گرفته و جرم شده است.

به گزارش خبرنگار ايسنا احمدي‌نژاد بخش ديگري از سخنان خود را به مساله‌ي گراني و تورم اختصاص داد و گفت: در سال 82 و 83 ميانگين تورم 15 درصد بوده ولي در سال 84 و 85 ميانگين تورم به 9 / 10 رسيده است. البته من قبول دارم كه بعضي از كالاها گران شده است و ما مشكل اداري داريم. بايد آن را برطرف كنيم ولي بعضي از كالاها نيز بر اثر نوسانات قيمت جهاني افزايش پيدا كرده است، مثل آهن؛ قيمت آهن در بازار جهاني افزايش پيدا كرده و ما وقتي مي‌خواهيم آن را وارد كنيم، حتي اگر عوارض نيز نگيريم قيمت آن در بازار جهاني افزايش پيدا كرده است.

وي در مورد گراني مرغ نيز گفت: دولت مي‌دانست كه با توجه به شيوع آنفلوانزاي مرغي در برخي از نواحي در شهريور و مهرماه با كمبود مرغ مواجه مي‌شود و در اين ارتباط تصميم به وارد كردن مرغ گرفت و پيش‌بيني‌هاي لازم را براي كنترل قيمت بازار انجام داده بود. متاسفانه در برابر رفتار دولت عملياتي سازماندهي شده بود؛ آمدند و گفتند مرغي كه وارد شده ميكروبي و داراي مشكل است. تاريخ مصرف گذشته است و اين‌طور شد كه مرغ 1350 تومان در بازار خريدار نداشت و در جاهاي ديگر ما شاهد صف طويل مرغ بوديم.

رييس‌جمهور گفت: هيچ‌گاه اين دولت نگفته كه در طول يك سال تورم را صفر مي‌كند. ما تورم را از 15 درصد به 9 /10 رسانيم و آن را كاهش داديم. مگر مي‌شود كه از دولت انتظار داشت در طول يك سال تورم را به صفر برساند. ما سعي مي‌كنيم تورم را كاهش دهيم و آن را يك رقمي كنيم.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه ما در بازار شاهد سه نوع گراني هستيم، گفت: يكي از انواع گراني، القائي است كه در اين نوع گراني، عده‌اي مي‌آيند و به صورت سازمان‌يافته تبليغ گراني مي‌كنند و مي‌گويند فلان چيز گران شده است. نوع ديگر گراني دروغ و كذب است كه ما بعضا ديديم در مورد قيمت بعضي از كالاها در رسانه‌ها و برخي از مطبوعات به صورت نادرست قيمت كالا را مي‌نوشتند. مثلا قيمت كالايي كه مردم چندان به آن احتياج نداشتند را به صورت نادرست بيان مي‌كردند و مردم نيز چون آن كالا را نمي‌خريدند، نمي‌رفتند قيمت واقعي آن كالا را جويا شوند.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه دولت نهم سعي كرده جلوي ريخت و پاش‌ها را بگيرد، گفت: ما تا كنون جلوي 700 ميليارد تومان ريخت و پاش را گرفته و آن را به خزانه بازگردانده‌ايم. مثلا در همين نهاد رياست جمهوري ما ديديم كه قبض‌هاي متعدد تلفن مي‌آيد و بعد از آن تحقيق كرديم و ديديم 500 تلفن سيار وجود دارد كه حتي عده‌اي از چندين سال قبل در دست‌شان بوده و اكنون نيز در بازار مشغول به كار هستند و در نهاد نيستند ولي قبض تلفن‌هاي آن‌ها به حساب دولت نوشته مي‌شد. يا ماشين‌هاي زيادي دست افراد بود. افرادي آمده بودند 7-8 سال پيش در عرصه‌ي مديريت بودند و چهار تا ماشين گرفته بودند كه يكي را خودش، يكي را همسرش، يكي را بچه‌اش استفاده مي‌كردند، ما جلوي اين‌ها را گرفتيم.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه برخي ريخت و پاش عادت شده است، گفت: مثلا ما ديديم كه آمدند براي افتتاح يك پروژه 2 ميليارد تومان خرج كردند.

وي خاطرنشان كرد: تصميمات اقتصادي دولت، تصميماتي دقيق، مطالعه شده، عالمانه و در چارچوب شرايط كشور خودمان است. ما از ديگران الگو نمي‌گيريم و اجازه نمي‌دهيم كه مثلا بانك جهاني براي ما تصميم‌گيري كند. تصميمات را خودمان مي‌گيريم. عده‌اي ذهنشان آن طرفي است و به ما مي‌گويند كه طرح‌هاي شما با ذهن ما تطبيق نمي‌كند. به آن‌ها مي‌گويم فرمول‌ها و مطالبي كه در ذهن شماست از آن جمهوري اسلامي نيست.

رييس‌جمهور هم‌چنين در پاسخ به برخي از علماي حاضر در جلسه گفت: قبول دارم كه اطلاع‌رساني دولت ضعيف بوده است.

رييس جمهور در ابتداي سخنان خود در گردهمايي ائمه جماعات استان تهران با ابراز خرسندي از حضور در جمع علما خطاب به آن‌ها گفت: شايد اين هديه‌ي پاياني ماه مبارك رمضان براي ما باشد كه توانسته‌ايم در جمع شما حضور پيدا كنيم.

به گزارش خبرنگار ايسنا احمدي‌نژاد با اشاره به نقش روحانيت در پيشبرد انقلاب افزود: صحبت كردن در حضور شما زيره به كرمان بردن است ولي مي‌خواهم در اين‌جا مطالبي را خدمت شما مطرح كنم؛ شما همه مي‌دانيد كه كانون اصلي ترويج اسلام و فرهنگ اسلامي مساجد است و اين چيزي است كه نمي‌توان آن را به هيچ وجه انكار كرد. علما نقش بزرگي در پيشبرد اسلام داشته‌اند.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه هر جامعه‌اي براي اداره‌ي خود نيازمند يك سازماندهي اجتماعي است، ادامه داد:معتقدم كه در جامعه‌ي اسلامي، كانون و مركز ساماندهي، مساجد و نماز جمعه است و اين يك شبكه مترقي و كاملا مردمي است.

وي با بيان اين‌كه نقش مسجد در ترويج و صيانت از فرهنگ اسلامي، بي‌بديل است، گفت: همان‌طور كه گفتم چيزي را نمي‌توان جايگزين كرد و اصلا امكان ندارد كه احزاب، تشكل‌ها و شوراها جاي مسجد را بگيرند. مسجد سنگر نفوذناپذيري است. شما ديديد كه عده‌اي آمدند احزاب، دانشگاه، دولت و مجلس را گرفتند ولي سنگر مسجد در برابر هجوم نظام سلطه و حكومت وابسته به نظام سلطه ايستاد و نتوانستند در اين سنگر نفوذ كنند. در حال حاضر مسجد بالاترين سنگر است. البته برخي از 150 سال پيش برنامه‌ريزي كرده‌اند كه به اين سنگر آسيب وارد كنند.

وي با بيان اين‌كه ما بايد تلاش كنيم كه نقش حقيقي مسجد را صد در صد احيا كنيم، گفت: مسجد داراي شان اجتماعي و محل رجوع مردم است و اگر مردم به مسجد مراجعه نمي‌كنند، مساجد بايد به مردم مراجعه كنند.

رييس‌جمهور ادامه داد: متاسفانه يك انديشه‌ي انحرافي كه نمي‌دانم از كجا آمده، مدتي ترويج يافت و متاسفانه هنوز اثر خود را دارد؛ اين‌كه مي‌گويند دولت و حكومت نبايد به مساجد كمك كند، چراكه اگر دولت به مساجد كمك كند مساجد دولتي مي‌شود و بايد مساجد را با كمك مردم ساخت؛ در صورتي كه ما چنين چيزي را قبول نداريم. در صورتي مساجد دولتي مي‌شوند كه مثلا حكومت براي مساجد تعيين تكليف كند و در امور داخلي آن‌ها دخالت كند. با كمك كردن مادي دولت به مساجد، مساجد دولتي نمي‌شوند.

احمدي‌نژاد با بيان اين كه " در حال حاضر نزديك به 60 هزار مسجد داريم" اظهار داشت: در بعضي از روستاها اين مساجد در حال تخريب است، اعلام كرده‌ايم كه قصد داريم به مساجد كمك كنيم، ولي متاسفانه عده‌اي - كه طرفدار انقلاب و اسلام و مسلمان نيز هستند - چون آن رسوبات در ذهنشان نفوذ كرده، مي‌گويند چرا دولت براي مساجد بودجه در نظر گرفته است.

وي ادامه داد: دولت تصميم گرفته كه در متمم بودجه، مبالغي را براي كمك به مساجد در نظر بگيرد.

وي گفت: اين دولت برآمده از علماست و مطمئنم كه بسياري از علما و شما نقش موثري در روي كار آمدن اين دولت داشته‌ايد. شما براي اين دولت سفارش كرده‌ايد و خيلي از كساني كه اطراف شما هستند براي پيروزي اين دولت نماز خواندند و روزه گرفتند و ما نيز مصمميم كه خيلي از كارها را انجام دهيم.

رييس‌جمهور در پايان با ائمه جماعات استان تهران نماز خواند و مراسم افطاري را در جمع آن‌ها برگزار كرد.

پيش از سخنان رييس‌جمهور نيز ابراهيمي رييس مركز رسيدگي به امور مساجد و مصلحي رييس مركز اوقاف، سخنراني كردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر